Thu. Oct 17th, 2024

Viss par un ap Bitcoin un citām populārākajām kriptovalūtām

The Bitcoin Foundation Latvia blogs par kriptovalūtu Bitcoin latviešu valodā 📈 Finansu pasaules ziņas🏙️Ekonomika🗿 Mākslīgais intelekts📡 Kosmosa tehnoloģijas🤖 Robotika un kibernētika 🛰️Visuma izpēte 🛸Marsa kolonizācija

Francijas centrālā banka turpina aktīvi testēt valsts digitālās valūtas (CBDC) iespējas

Francijas centrālā banka turpina aktīvi testēt valsts digitālās valūtas (CBDC) iespējas. Pētījumu gaitā regulators ir beidzis CBDC testu franču kreditēšanas tirgū. Desmit mēnešus vairāk nekā 500 Francijas finanšu organizācijas piedalījās valsts digitālās valūtas izmantošanas testēšanā darījumiem ar obligācijām un vērtspapīriem.

CBDC testu veica Beļģijas firma Euroclear, izmantojot IBM tehnoloģiju. Pilotprojektā piedalījās Francijas Pārvalde, Francijas Centrālā banka un lielo vietējo finanšu kompāniju konsorcijs, tostarp BNP Paribas, Crédit Agricole CIB, HSBC un Société Générale. Pārbaužu laikā tika veikta CBDC pārbaude vairākās standarta operācijās, piemēram, jaunu obligāciju izlaišana, to izmantošana REPO nolīgumos, kā arī kuponu izmaksa un darījumu dzēšana.

Euroclear izpilddirektore Izabella Delorma (Isabelle Delorme) informēja par veiksmīgu valsts digitālās valūtas testēšanu kreditēšanas tirgū. “Mēs varējām novērtēt šīs tehnoloģijas neatņemamās priekšrocības un secinājām, ka valsts digitālās valūtas var droši un droši aprēķināt centrālās bankas naudas līdzekļus.”

© 2021 The Bitcoin Foundation Latvia

ICO kalendārs

Latvijas Bitkoina biedrība sadarbībā ar Investing.com
Copyright © 2017-2023. Made with ❤️ in Latvia. All rights reserved The Bitcoin Foundation Latvia | Newsphere by AF themes.
error

Vai bija noderīgi? Ja jā, tad atbalsti lūdzu mūs sociālajos tīklos - sekojot vai spiežot like. Lai varam sniegt informāciju vēl vairāk iedzīvotājiem Latvijā par Bitcoin. Paldies Tev jau iepriekš par atbalstu!