Fri. Oct 18th, 2024

Viss par un ap Bitcoin un citām populārākajām kriptovalūtām

The Bitcoin Foundation Latvia blogs par kriptovalūtu Bitcoin latviešu valodā 📈 Finansu pasaules ziņas🏙️Ekonomika🗿 Mākslīgais intelekts📡 Kosmosa tehnoloģijas🤖 Robotika un kibernētika 🛰️Visuma izpēte 🛸Marsa kolonizācija

 Bitmain saņēmis $1 mljrd. investīciju no Ķīnas tehnoloģiju kompānijas Tencent un Japānas telekomunikāciju mediakorporācijas SoftBank

F

Lielākais maininga iekārtu ražotājs Bitmain C sērijas finansēšanas raunda ietvaros saņēmis investīcijas $1 mljrd. apmērā no Ķīnas tehnoloģiju kompānijas Tencent un Japānas telekomunikāciju mediakorporācijas SoftBank. Pēc kārtējā investīciju raunda kompānijas Bitmain vērtība tiek lēsta 15 mljrd. $ apmērā. Apstiprināta informācija par Bitmain akciju sagatavošanu sākotnējam publiskam piedāvājumam (IPO), kas notiks septembrī Honkongā.

Maininga iekārtu ražotājs Bitmain pēc akciju sākotnējās publiskās izvietošanas (pre-IPO) raunda noslēgšanas sasniedzis 15 miljardu $ kapitalizāciju. Bitmain akcijās investēja Uber (Japānas Softbank) un Tencent līdzīpašnieki.

Pēdējais finansēšanas raunds,  maininga gigantam ļāva piesaistīt investīcijas no Ķīnas tehnoloģiju konglomerāta Tencent un Japānas Softbank, kas ir lielākais Uber akcionārs.

Tencent ir Ķīnā dominējošās sociālās platformas WeChat izstrādātājs, kurai ir vairāk nekā 1 miljards lietotāju visā pasaulē, un pēc tirgus kapitalizācijas vērtības tā apsteidz Facebook.

Tiek ziņots, ka Bitmain plāno sākt IPO un izvietot akcijas Honkongas fondu biržā šī gada septembrī. Maininga iekārtu ražotāja mērķis ir sasniegt 30 miljardu $ kapitalizāciju.

Jūlija beigās Bitmain sniedza pārskatu par 2018. gada 1. ceturksnī saņemto neto peļņu 1 miljarda $ apmērā. Tai pašā mēnesī kompānija noslēdza B sērijas finansēšanas raundu – pēc tam tās vērtība tika lēsta 12 miljardu $ apmērā.

2004. gadā Ķīnas tehnoloģiju kompānija Tencent realizēja IPO Honkongas fondu biržā. 2017. gada beigās kompānija pēc savas tirgus kapitalizācijas, kas pārsniedz 500 mljrd. dolāru, ieņem piekto vietu pasaulē.

© 2018 The Bitcoin Foundation Latvia

ICO kalendārs

Latvijas Bitkoina biedrība sadarbībā ar Investing.com
Copyright © 2017-2023. Made with ❤️ in Latvia. All rights reserved The Bitcoin Foundation Latvia | Newsphere by AF themes.
error

Vai bija noderīgi? Ja jā, tad atbalsti lūdzu mūs sociālajos tīklos - sekojot vai spiežot like. Lai varam sniegt informāciju vēl vairāk iedzīvotājiem Latvijā par Bitcoin. Paldies Tev jau iepriekš par atbalstu!