Sun. Oct 20th, 2024

Viss par un ap Bitcoin un citām populārākajām kriptovalūtām

The Bitcoin Foundation Latvia blogs par kriptovalūtu Bitcoin latviešu valodā 📈 Finansu pasaules ziņas🏙️Ekonomika🗿 Mākslīgais intelekts📡 Kosmosa tehnoloģijas🤖 Robotika un kibernētika 🛰️Visuma izpēte 🛸Marsa kolonizācija

Slavenais ekonomists un bitkoina kritiķis Nuriels Rubini ir pieļāvis, ka Bitcoin var “daļēji” uztvert kā uzkrājumu līdzekli

Nouriel at his house in NYC

Slavenais ekonomists un bitkoina kritiķis Nuriels Rubini ir pieļāvis, ka Bitcoin var “daļēji” uztvert kā uzkrājumu līdzekli, jo tam ir stingri ierobežota emisija. Ar saviem uzskatiem viņš dalījās intervijā Yahoo. Finance.

“Iespējams, Bitcoin daļēji darbojas kā vērtības saglabāšanas instruments.” Atšķirībā no tūkstošiem citu šitkoinu, tas tik viegli nezaudē vērtību. Viņam ir algoritms, kas izlemj, cik liels piedāvājums ir dažādos laikos. Bitkoina konkurentiem emisija dažkārt ir lielāka par to, ko ļauj FRS ( Federālā Rezervju sistēma ASV ),” viņš uzsvēra.

Rubīni uzskata, ka termina “kriptovalūta” izmantošana attiecībā pret Bitcoin ir jēdzienu viltojums.

“Valūta ir norēķina vienība.” Bitkoinā nekas netiek vērtēts. Valūtai jābūt maksāšanas līdzeklim. Ar pirmo kriptovalūtu var veikt tikai piecas transakcijas sekundē, Visa – šis rādītājs ir 25 000. Valūta ir ietaupījumu līdzeklis, kurai jābūt ne visai svārstīgai, viņš paskaidroja.

Ekonomists atzīst skepsi attiecībā uz bitkoina nākotni un redz “revolucionāru” potenciālu nacionālajās digitālajās valūtās (CBDC).

“Bitcoin nav mērogots, nav drošs, nav decentralizēts, to nevar uzskatīt par valūtu. Paskatieties uz pasaules centrālo banku interesi par CBDC. Katram drīzumā var rasties iespēja izmantot centrālās bankas kontu maksājumu veikšanai. Vairs nebūs ne kriptovalūtu, ne maksājumu pakalpojumu, ne Venmo, ne čeku, – sacīja Rubini.

© 2020 The Bitcoin Foundation Latvia

ICO kalendārs

Latvijas Bitkoina biedrība sadarbībā ar Investing.com
Copyright © 2017-2023. Made with ❤️ in Latvia. All rights reserved The Bitcoin Foundation Latvia | Newsphere by AF themes.
error

Vai bija noderīgi? Ja jā, tad atbalsti lūdzu mūs sociālajos tīklos - sekojot vai spiežot like. Lai varam sniegt informāciju vēl vairāk iedzīvotājiem Latvijā par Bitcoin. Paldies Tev jau iepriekš par atbalstu!