Sat. Oct 19th, 2024

Viss par un ap Bitcoin un citām populārākajām kriptovalūtām

The Bitcoin Foundation Latvia blogs par kriptovalūtu Bitcoin latviešu valodā 📈 Finansu pasaules ziņas🏙️Ekonomika🗿 Mākslīgais intelekts📡 Kosmosa tehnoloģijas🤖 Robotika un kibernētika 🛰️Visuma izpēte 🛸Marsa kolonizācija

Jaunajā Bitcoin Core versijā v.0.20.0 iestrādāta aizsardzība pret Erebusa uzbrukumu Bitcoin tīklam

Atjauninātā Core Bitcoin versija (v 0.20.0) starp citiem uzlabojumiem ietver mehānismu “Asmap”, lai aizsargātu pret tā saukto Erebusa uzbrukumu. Teorētiski tā var pārtraukt biržas vai mainingpūlu darbu, raksta Coindesk.

“Asmap” faktiski izveido hedžu pret ļaunprātīgiem tīkla fragmentācijas mēģinājumiem no valsts aģentūrām vai lielākajām IT infrastruktūras kompānijām, piemēram, Amazon.

Savā būtībā Erebuss-uzbrukums ir “cilvēka” uzbrukuma variācija un ļauj panākt ierobežojumus un turpmāku P2P savienojumu aizstāšanu blokķēdē. Rezultātā no tīkla var būt “nogriezta” mērķa node, kas ļaus ļaunprātīgajam pārņemt kontroli pār visiem tās darba aspektiem un veikt plašu darbību spektru no atsevišķu transakciju cenzūras līdz 51% uzbrukumam.

Pirmo reizi Erebuss-uzbrukums tika aprakstīts Singapūras nacionālajā universitātē 2019. gadā. Tās norise var radīt postošu raksturu, kas pastiprina maiinga centralizāciju pēdējos gados. Grieķu mitoloģijā Ebrebuss ir mūžīgas tumsas iemiesojums. Erebuss ir Eclipse uzbrukuma paveids, kas tika atklāts pirms četriem gadiem.

© 2020 The Bitcoin Foundation Latvia

ICO kalendārs

Latvijas Bitkoina biedrība sadarbībā ar Investing.com
Copyright © 2017-2023. Made with ❤️ in Latvia. All rights reserved The Bitcoin Foundation Latvia | Newsphere by AF themes.
error

Vai bija noderīgi? Ja jā, tad atbalsti lūdzu mūs sociālajos tīklos - sekojot vai spiežot like. Lai varam sniegt informāciju vēl vairāk iedzīvotājiem Latvijā par Bitcoin. Paldies Tev jau iepriekš par atbalstu!